Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
SOPHIX SOPHIX Robert P Agnieszka Aga totek 1623 Adam Szymański Agnieszka Tomasiewicz (Rudek) agnieszka pietruczuk Kamila21 01cukiereczek Milanaw Sandra2242 (15123 niezalogowanych)
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
to maja byc przeprosiny za pomowienie mnie o klamstwo ?

to moze najpierw odpisz na wczesniejszy post
patim napisal
oola sama napisalas o piwie w pokoju dziecka i ze o nim zapomnials przez 2 tygodnie

sama pisalas ze BV zalatwilo wam dom z ogrodem ,jazde koinna dla corki i doplaty

a teraz sama twierdzisz ze nie mozna tobie wierzyc

no to ja juz tobie nie wierze

inni tez nie i to od dluzszego czasu

i znowu sama sobie przeczysz
[quoteNa pewno nie jestem najwspanialszą matką bezbłędną, ale też na pewno nie taką, aby jej musiano aż zabrać dziecko.

W końcu poznałam prawdę.
A ty i inni jeszcze nie.][/quote]
Ja naprawdę każdy wolny czas poświęcam w układanie całości mojej sprawy od A do Z.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
604 Posty
Nicole po ojcu
(oppland)
Wyjadacz
patim napisał:
ty to juz chyba wszystkie madrosci masz w malym palcu
nastepny wszystkowiedzacy
,a ile ty tutaj dzieci wychowales?
albo ile wogole dzieci wychowales?

troje i nadal caluje dzieci w szkole
Norwedzy rownierz

tyle ze ja zanim tu przyjechalem to wiedzialem ze za spoznianie sie do szkoly zabieraja dzieci
o biciu i krzykach nie wspomne bo moje dzieci tego nie znaly nawet w Polsce

kryss poczytaj sobie wszystkie posty oola i pozazycie to tosamo i zobaczysz ze mija sie z prawda nie bez udzialu swiadomosci a jej wypowiedzi sa sprzeczne ze soba i wzajemnie sie wykluczaja

bazuje na klauzuli 100lat tajemnicy BV i nawet po wyroku w Polsce od 2 lat miga sie od udostepnienia uzasadnienia wyroku
wyroki w Polsce sa jawne
Patim...powiedz,czy oola to musi się wszystkim tłumaczyc,pokazywac papiery itp?dlaczego Polak ma to do siebie,że musi znac wszystkie scieszki do dupy sąsiada...kłamiała,czy nie to jej sprawa...jestem ciekawa czy jak tobie by się takie cos przydarzyło to z wielka chęcia papiery z Sądu pokazywał byś jak reklamę bielizny erotycznej...
Ciesz się,że nadal możesz chować swoje dzieci i tym,że twoja rodzina jest bez skazy,ze nie popełniasz błędów wychowawczych,że macie pracę etc,tylko pamiętaj,że los płata figle i wszystko w zyciu może się zdarzyć,więc jesli wychowasz tutaj dzieci do pełnoletnosci jak inni ludzie tutaj bez interwencji BV to wtedy myslę,że możesz zajać głos w tej sprawie,a teraz jeszcze nie powinienes nikogo krytykowac,bo jeszcze twoje dzieci same mogą na robić wam wiele niespodzianek...i nie wierzę w to że kazdy człowiek jest idealny i idealnie zyje...nie chce mi się tez wracac do twoich pierwszych postów,więc ochłoń trochę
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
604 Posty
Nicole po ojcu
(oppland)
Wyjadacz
pozazycie napisał:
[quote]patim napisał:
nikitanikita ksiazki piszesz

tam piwo lezalo tygodniami w pokoju dziecka a bv kontrolowalo 2 lata przed zabraniem dziecka

Kurcze... miłość zrobi wszystko ...a WIARA jednak czyni cuda...

Nie widzieć a uwierzyć .
Spokojnie ,też czasami w życiu tak mam.
A nawet gorzej jak TY, dobrze ubranemu kłamstwu, też zdarzyło się mi dać wiarę ...a nawet w Prima Aprilis

a Tobie dziwię się wciaz,że chcesz im cos udowadniać i pozwalasz sobie,aby twoje życie i twojej córki ludzie opisywali jak im się podoba...Pamiętaj,ze nikomu żadnych papierów ze Sądu nie musisz pokazywac bo to twoje prywatne papiery,,,co im to da lub Tobie,ze zobaczą i przeczytaja?nic zupełnie nic...to twoja sprawa a nie innych...i nie prowadz juz dialogów z ludzmi,bo i tak nic to juz nie zmieni a zresztą nie warto...ci ludzie to rodzina twoja czy jak,że ich twój wyrok Sądowy obchodzi i co tam jest napisane?ciekawa jestem czy oni byliby tacy chętni do pokazywania całej swojej dupy...i czy nie wkurwiałoby ich jakby ktos pisał o ich sprawie...ciekawe
dlatego uważam,że co z nie którymi to można pogadać o dupie Maryni,bo co nie którzy na forum piszą jacy to nie sa the best,a za godzine np zajszczany w barłogu lezy...co nie którzy to tutaj normalnie nie wiedzą co to napic się wódki przy dzieciach,a jadą do PL i hulaj dusza wraca taki jeden z drugą najebani do domu z dziecmi...no i to jest ok,bo nie sa w Norge i nikt nie widzi...lub w pracy myslą ludziska normalny gosć z PL a sobota przychodzi i wóda pita a baba lana w pysk a dzieci ze strachu do szafy się chowaja,no ale w pracy nie naganna opinia jej i jego i na dodatek krytykuja innych a u siebie nie widza...i pewnie tak jest z większoscią tu na forum...Dlatego daj spokój sobie i się nie tłumacz,omijaj wypowiedzi takie,tak będzie najlepiej...im mniej wiedzą tym lepiej spią...pozdrawiam serdecznie
Wypowiedziec to mogą się ludzie,którzy już wychowali tu dzieci bez BV a nie ci co jeszcze muszą wychowac...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
571 Postów
helen :)
(pozazycie)
Wyjadacz
patim napisał:
[quote]to maja byc przeprosiny za pomowienie mnie o klamstwo ?

Przepraszać Ciebie za pomówienie?

patim napisał:
sama pisalas ze BV zalatwilo wam dom z ogrodem

A Ty przeprosisz za swoje pomówienie mnie ,czy też udowodnisz i znajdziesz w swojej pamięci i wstawisz cyt. w/w ,gdzie pisałam o powyższej pomocy...by Twoje posty były nie pomawiające moją osobę jak też bez kłamstw ???
Masz bojowe zadanie i powodzenia życzę.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
juz nie pamietasz jak pisalas o domu z ogrodem dzieki BV i ze potem BV napisalo ze corka sama sie bawi na trawniku

oppland jesli ktos pisze ze przedstawi dokumety a potem sie miga ,pomimo ze przekazal je dziennikarce ktora wysmazyla artykol i twierdzi ze nie pamieta co dal dziennikarce i ze sama wyciagnela akta sprawy z sadu ,co jest niemozliwe aby dziennikarka dostala dostep do akt sadowych
to sorry winetu ale ja juz nie wierze takiej osobie

i nie wymagaj zebym czytal teraz 8756 postow na 3 forach zeby podac cytat
to nie jest tak ze znienacka zabralo bv corke ze szkoly tom byly 2 lata wizyt i monitoring tej rodziny

zobacz ile ludzi sie wypowiada ze mialo kontakt z BV i nadal sa rodzina
wszystko zalezy od kommuny i urzednika

a co do BV to zdarzaja sie zboczone urzedniki i nie ma nad nimi zadnej instytucji do kontroli
ale z raportow wynika ze wiekszosc placowek BV raczej nie przepracowuje sie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
571 Postów
helen :)
(pozazycie)
Wyjadacz
patim napisał:
juz nie pamietasz jak pisalas o domu z ogrodem dzieki BV i ze potem BV napisalo ze corka sama sie bawi na trawniku

1.
BV nigdy mi zadnego domu nie zalatwilo i nigdzie tego nie pisalam
cyt.
oola-Prostuje BV-NIGDY NAM NIE DALO ZADNYCH PIENIEDZY,ani zadnym przelewem na nasze konta,czy inne konta czy na tzw.reke.
Mieszkanie ktore zmienilismy,na wieksze sami oplacalismy,caly czas
Zas BV z tego co juz uslyszalam,mialo si ze dziecko, jest samo na ogrodzie i nie ma nikogo doroslego.
Wiem, Anniken ..powinnam stac tuz obok..

patim napisał:
oppland jesli ktos pisze ze przedstawi dokumety a potem sie miga ,pomimo ze przekazal je dziennikarce ktora wysmazyla artykol i twierdzi ze nie pamieta co dal dziennikarce i ze sama wyciagnela akta sprawy z sadu ,co jest niemozliwe aby dziennikarka dostala dostep do akt sadowych
to sorry winetu ale ja juz nie wierze takiej osobie

2.
Nigdy dziennikarki nie widzialam, zas tel.pozwolilam aby zerkla do dokumentow u adwokata.Wiec wysmazyla artykol bez cenzury.
cyt.
Anniken napisał(a):
Chodzi o ten artykul:
spoleczenstwo.newsweek.pl/rodzic ... 1,1,1.html

oola-jedynie moge powiedziec,niecenzurowane...

patim napisał:
to nie jest tak ze znienacka zabralo bv corke ze szkoly tom byly 2 lata wizyt i monitoring tej rodziny

3.
A ja poswiecialam czas aby odp Tobie co pislam.
Wiec dlaczego jesli wiedzialam o zabraniu dziecka zabrano je ze szkoly a nie z domu?
Nigdy nie mialam monitoringu BV .Napisz wszystkim jak wyglada monitoring BV nad rodzina.
Nie myl z wizytami.

cyt.
KARRRAMBA napisał(a):
czyli przyszli zabrali dziecko i odeszli bez slowa i nic nie dali na pismie tak?
oola - NIE,nie otrzymalismy zadnych papierow,jak pisalam.
...czyli....,podjechali autem do szkoly i wzieli dziecko.
W szkole powiedzieli dziecku ,ze zabieraja ja na jazde konna/uwierzyla myslac,ze to dodatkowe godziny/

patim napisał:
zobacz ile ludzi sie wypowiada ze mialo kontakt z BV i nadal sa rodzina
wszystko zalezy od kommuny i urzednika

4.
Ile ludzi sie wypowiada? mozesz policzyc ?
Prawda jest ze zalezy od kommuny i urzednika.
Ale jesli sa podawane przez BV statystyki oficjalne ,co roku odebranych w tys.dzieci rodzinom.
Jak np. w roku 2011=11,5 tys dzieci, w roku 2012 =13,5 tys dzieci..
I co roku wiecej a malo tego maja oficjalne zalozenia ze jeszcze wiecej dzieci bedzie odebranych ...to czym ze jest te kilka wypowiadajacych sie rodzin ze mialo stycznosc z BV i nadal sa pelna rodzina, kiedy wiemy ze ich dzieci i oni sami ,jeszcze sa zagrozoni z racji braku pelnoletnosci. dzieci.

patim napisał:
a co do BV to zdarzaja sie zboczone urzedniki i nie ma nad nimi zadnej instytucji do kontroli
ale z raportow wynika ze wiekszosc placowek BV raczej nie przepracowuje sie

5.
Zboczone ? MOZE też.
I tu jestes w bledzie bo wszystko jest tak jak oni sami zdecyduja i jaki maja cel.
Brakuje ze sami nie stosuja sie do wlasnego prawa.

cyt.
Anniken napisał(a):
To nie kolejna sprawa, tylko Wasza sprawa, oola.
I z tego, co pisza, to polski sąd rozpatruje ja w kontekscie nie tylko uprowadzenia, ale slusznosci interwencji BV i umieszczenia dziewczynki w domu tymczasowym.
Spekuluje, ze jesli tak jest, to BV wygrywa tak czy inaczej.

Jesli norweskie BV przegra w polskim sadzie, to przegra, te konkretna sprawe.
Ale wowczas beda musieli wykombinowac cos na przyszlosc, co m.in. polskim rodzinom odbije sie czkawka, bo norweskie BV nie moze dopuscic do sytuacji, w ktorej polskiej rodziny na terenie Norge ruszyc im nie wolno, chocby sytuacja dziecka nie byla w zgodzie z norweskim modelem wychowania.
Anniken napisał(a):
Spekuluje nie na podstawie mojego rzekomego zwiazania z BV, ktore jest mi w tym watku co chwile zarzucane, tylko na podstawie znajomosci Norwegii i faktu, ze oni sobie nie pozwola na to, aby ktokolwiek dyktowal im, jak maja postepowac we wlasnym kraju. W kazdym temacie, nie tylko BV. Dlatego kiedy znajda sie w sytuacjach, ktore im nie pasuja, to zawsze wymysla na nie jakies korzystne dla siebie wyjscie. Poczekaj jeszcze troche z osądami, poobserwuj raczej, i sam rowniez to dostrzezesz, ze nie bylo i nie ma mowy, zeby imigranci wprowadzali jakiekolwiek reformy urzedow w Norge, niezaleznie od tego, co imigranci sądzą i co im sie wydaje, ze w Norge moga lub powinno sie zmienic.

oola- Widzisz Anniken, kazdy mysli TYLKO o prawie Opieki nad Dziecmi, a jak sama piszesz...
BV MUSI WYGRAC,JAK NIE TERAZ, TO POZNIEJ i albo cos WYKOMBINUJA albo WYMYSLA .

Nie najgorszy jest problem poznac PRAWO BV, ktore mozna ,jeszcze gdzies znalesc.
A najgorsze jest w calokrztalcie , to, ze wlasnie - moga wykombinowac, albo wymyslec.
Gdzie tego, nie znajdziesz juz nigdzie.
/trafnie- moga wszystko/

AutorWiadomość
karsk

Akurat dzisiaj ukazal sie artykul w Adressa - jakby na potwierdzenie, ze wyrok polskiego sadu w sprawie Nikoli jest sluszny.
www.adressa.no/nyheter/deglemteb ... 738925.ece

Korzystajac z okazji: gratuluje tej rodzinie ich determinacji i poparcia ze strony zyczliwych osob i instytucji

Cos dodac ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
czyli trzeba sie do parti zapisac i wygrac wybory
Norwegow jest tylko 4 000 000 z czego polowa z islamu
za rok bedzie tylko 1000 000 etnicznych Norwegow
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
a może tak wspólna kawa ułatwi wam dojście do sedna....a nie publika?

tak wogóle to dziwię Ci pozażycie....ale to nie moja brocha,jestem tylko widzem

mimo to szlag człowieka trafia.....gdy na takie coś patrzy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
patim napisał:

3.
A ja poswiecialam czas aby odp Tobie co pislam.

wystarczylo kliknac

,,zobacz swoje posty ,,

ja takiej mozliwosci nie mam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
197 Postów
Dupek Stary
(Kolega)
Stały Bywalec
Patim czy Ty ciepisz na paranoję prześladowczą?

Ludność Norwegi wynosi na stan dzisiejszy ponad pięć milionów ....

z czego wyznania islamskiego jest od 107 tys. do 194 tys. wg. SBB...

Więc nie siej propagandy bo wychodzisz na dyletanta w znajomości rozłożenia populacji Norwegi.

PS... rozbieżność liczb jest związana że nie wszyscy są zarejestrowani jako czynni wyznawcy islamu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok